2013. március 20., szerda

Van pápánk!

Be kell valljam töredelmesen, hogy sokkal kevesebbet tudok az új argentin pápáról, mint az otthoniak. Én is csak egy magyar hírportálról értesültem a megválasztásáról. Az utcán az emberek nem ugrálnak meghatottan egymás nyakába, és a taxisofőr nem erről mesél lelkesen gesztikulálva. (Persze az is lehet, hogy igen, csak nem értem.) Mindössze annyi változást érzékelek, hogy Maradona és Messi mellett ott van a pápa képe is a bulvárlapok címoldalán, és róla is lehet posztert kapni.


                                          Habemus papam!

 

                                         Van, aki kiteszi az ablakba

                                         

    
  Minden csoda három napig tart: a pápát ábrázoló plakátot választási plakátokkal ragasztják tele
                             
Voltam fodrásznál és mosodában is, ettől úgy érzem, hogy kezdem kicsit belakni a várost. Bár erősen élek a gyanúperrel, hogy fodrászból a legügyetlenebbet sikerült kifognom a városban, most már késő. A mosodásra viszont egy szavam sem lehet.



Endre 241 Buenos Airesben töltött nap után március 17-én utazott haza. Előtte telepakolta a csomagját 80 tangó-CD-vel, de hogy kisebb legyen a súlya és a térfogata, a CD-ket egyenként kiszedegettük a nejlontokból, a műanyagtokból, és a lemezt meg a hozzátartozó leírást visszatettük a nejlontokba. Így mind a 80 CD belefért Endre bőr mate tea tartójába.


Két búcsúbulija is volt, az egyik az elutazást megelőző este, a másik az elutazás napján délben, ez utóbbi brunch fent a tetőteraszon. Gyakorlatilag ugyanaz a társaság jött el mindkettőre, csak közben kicsit hazamentek aludni.


                                          Készül a vacsora


                                     
                                         Búcsúbuli éjjel...



                                         ...és nappal

Járok szorgalmasan tangóórákra, a DNI iskolában heti 4 csoportórám és heti négy magánórám van. Emellett a Maripositába férfitechnikára és Virginia Cutillóhoz magánórára. Voltam Julio Balmaceda és Jose Halfon csoportóráin is. Legjobban a DNI-t szeretem, mert lehet ugyan, hogy nem ők tanítják a legautentikusabb argentin tangót, de nagyon jó a hangulat, kedvesek a tanárok, és egészen álomszerű, ahogy egyszerre öt teremből - amik között van 2x2 méteres kis lyuk és rendes milongaterem is - öt különféle tangózene szűrődik ki egyszerre.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése