2010. március 3., szerda

La Dulce Vida

Március 1-én, hétfőn megérkeztünk Punta del Este-re, amit Dél-Amerika Saint Tropéz-jának is hívnak. Az árakat nézve találónak érzem az elnevezést. Míg Buenos Airesben minden kb. annyiba kerül mint nálunk (jó, a taxi és a benzin feleannyiba), addig Montevideo Olaszországnak, Punta del Este pedig Svájcnak felel meg árban. Viszont meseszép, azt meg kell hagyni. Egy 3 km hosszú, 1 km széles félsziget, aminek a közepén lakunk, tehát akár jobbra, akár balra indulunk, 500 m a beach (bocsánat, a playa :)...


A strand-büfé



Mobil ruhaárus a parton


Homokoroszlán


A levegő hőmérséklete 30 fok, a tengeré 23-24, a szobánké 27-28 (a ventillátor ellenére). Folyton krémezzük magunkat, mégis úgy nézünk ki, mint a lipcsei turisták egy hét Siófok után. Főleg a fülünk és a lábujjaink égtek le (azt ki a francnak jut eszébe bekenni?)...


Gábor lazul


Endre már le van lazulva


A jobboldalon mindig szélcsend van, és tükörsima a víz, a baloldalon, ami a nyílt óceán, mindig fúj a szél, és 1-3 méter magas hullámok csapkodnak. Délelőtt a hullámoshoz, estefelé a simához szoktunk menni. Úgy imádjuk az ugrálást a hullámokban, mint a gyerekek. Pedig nem is veszélytelen; tegnap mindkettőnket odacsapott a hullám a tengerfenékhez. Én a homlokomat ütöttem be, Endrének a karja húzódott meg.


Szörfösök I.



Szörfösök II.


Ma Isla Gorritira mentünk hajóval, kb. annyira van Punta del Estétől, mint Szántód Tihanytól. A kikötőben legnagyobb meglepetésemre oroszlánfókák mászkáltak - vagy inkább döglöttek - a betonon.




Fóka-nász a betonon


Isla Gorriti maga a földi paradicsom. Gyönyörű, buja növényzet - pálmák, kaktuszok, homokos és sziklás tengerpart -, teljesen érintetlenül. Ugyanakkor semmi veszélyt nem rejt, se szúnyogok, se pókok, se kígyók, se skorpiók.

Isla Gorriti: "Ott vagyunk már?"



Isla Gorriti: a megérkezés öröme


És egyszer csak kibukkant előttünk egy öböl, ami úgy nézett ki, mint a titkos csodaöböl A part című Leonardo di Caprio-filmben. Sajnos addigra már a sok oroszlánfókázástól mindkettőnk gépéből kifogyott a szufla, így ezt csak a netről leszedett képekkel tudom illusztrálni...:)




3 megjegyzés:

  1. Szia Gábris,
    nagyon jó ez a Punta del Este-i beszámoló is. De azért ne nagyon ugrálj a hullámokban!

    VálaszTörlés
  2. Az utolsó képről ez a videó jutott eszembe:
    http://www.youtube.com/watch?v=Fl4r-qoewoc

    VálaszTörlés
  3. Jaja, Ismaelék videója. :) Szerintem itt csinálták.
    Gábor, tök jó a blog, köszi!

    VálaszTörlés